Спеціальність 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

Спеціальність 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

 

Спеціальність «Харчові технології» передбачає підготовку фахівців в галузі впровадження інноваційних або вдосконалених технологій і випуску на їх основі харчових продуктів з новими споживчими та функціональними властивостями. На таких технологіях та нових продуктах ґрунтується можливість реалізації найбільш  пріоритетного на сьогодні завдання – створення в Україні індустрії продуктів здорового харчування для забезпечення ними усього населення, підвищення якості його життя та збереження генофонду нації, а також просування цих продуктів на міжнародні ринки.

Фахівець з галузі харчових технологій має можливість займатися виробничо-технологічною, організаційно-керівною, проектно-конструкторською, управлінською діяльністю на підприємствах харчової та переробної промисловості з виробництва м'ясо-молочних продуктів, хлібобулочних виробів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, плодоовочевих консервних підприємствах, підприємствах із виробництва натуральних біологічно активних добавок, виробів з риби та морепродуктів, кондитерських виробів та виробництва цукру.

Наші випускники – це керівники харчових підприємств різної потужності та різних форм власності, керівники виробничих підрозділів, директори фірм, професіонали у сфері маркетингу, ефективної господарської діяльності, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності, це професіонали з управління проектами та програмами у сфері харчових виробництв, це професіонали з контролю за якістю харчових продуктів.

 

Сфера професійної діяльності інженера-технолога з харчових технологій:

-       організація діяльності підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства;

-       організація виробництва харчових продуктів;

-       забезпечення відповідного рівня якості продукції підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства;

-       проектування технологічних процесів виробництва продукції підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства та вдосконалення технологічних режимів та операцій.