Студенти-економісти ознайомилися з технологією випічки хліба на підприємстві ТзОВ«Волиньторгхліб»

K 9Людина вирощує хліб, а хліб ростить людину, виховує і перевіряє її на зрілість та мужність. Хліб не можназамінити нічим. Як свідчить відоме прислів’я: «Хліб – усьому голова».

Саме тому студенти ЛНТУакадемічних груп ЕП-42, ЕПм-51, ЛГм-51 кафедри економіки та підприємництва20.02.2014 р. вирішили ближче ознайомитися з дуже корисною і важливою справою – випічкою хліба на підприємстві ТзОВ«Волиньторгхліб».

 


K 1
    Студентів супроводжували доценти кафедри економіки та підприємництва Волинчук Юлія Вікторівна, Камінська Ірина Миколаївна та заступник декана факультету бізнесу Хвищун Надія Віталіївна.

Забезпечення людей хлібом – справа великої відповідальності.На сьогодні ТзОВ «Волиньторгхліб» уже15 років пече хліб для волинян під торговою маркою «Кічкарівка». Підприємство має найширший асортимент серед місцевих виробників – більше 60 видів продукції на всі смаки. Крім традиційного житнього і пшеничного хліба, виготовляються італійські сорти – чіабатта, тоскано. Окремий напрям – лікувально-профілактичні хліби «Здоров’я», мультизлак, білково-пшеничний (для діабетиків). І неймовірно смачна здоба – кекси, маффіни, ватрушки, маковики тощо.

 

 

K 3

 Варто зауважити, що головною перевагою продукції ТзОВ «Волиньторгхліб» є її натуральність. Вся хлібобулочна продукція виготовленібез будь-яких домішок,поліпшувачів смаку. Хліб замішуєтьсяна традиційних густих опарах, вистоюється у дерев’яних формах.

Студенти виявили неабиякий інтерес до самого процесу виробництва продукції. Технолог підприємства Тетяна Олександрівна Захарко пояснила, що хліб виробляється за відпрацьованими технологіями на рідких заквасках, які відновлюються і є постійно свіжими.

K 7З ніжністю й трепетом Тетяна Олександрівна розповідала про сам процес появи буханця: щоб спекти хлібину, потрібно близько 7–8 годин. Спочатку береться закваска, коли вона виростає і стає «готова», замішується тісто, якому потрібно вибродитись. Виброджене тісто ділитьсяна подільнику, після чого ще годину підходить (процес розстоювання). Тоді саджається в піч, де випікається 45 хвилин. З’являється паляниця – запашна й гаряча, яка потребує охолодженняне менше двох годин.

K 8Екскурсія на ТзОВ«Вольньторгхліб» викликала щире захоплення процесом виготовлення хліба, а особливоробітниками, які віддані своїй справі, вкладаючи в неї серце та душу. Не можна не відзначити неперевершені пахощі щойно спеченої та продегустованої смакоти.

Студенти, викладачі кафедри економіки та підприємництва, деканат факультету бізнесу ЛНТУ щиро вдячні керівництву і всьому колективупрацівників ТзОВ «Волиньторгхліб» за надануможливість відвідати підприємство.

 

 

                              Ольга Купира,

студентка гр. ЕПм-51